kelenvölgy – magánkert

Ezen családi magánkert építése során feladatunk volt az S-tér Kft. által készített kertterv tovább gondolása. A fő funkciók helyzetét meghagyva, a négy gyermekes család számára a lehető legoptimálisabbnak tűnő változtatásokat és kiegészítéseket hajtottuk végre a kivitelezés során.

Nyáron megépítettük a paliszád támfal határolt gépkocsi beállót, melyet vasúti talpfa lépcsővel egészítettünk ki. A talpfa további két helyen is megjelenik a kertben: egy kiemelt veteményes épült belőle és gyephézagos tipegők a legfontosabb gyepes közlekedő felületeken. A házhoz csatlakozó teraszról túlságosan direkt rálátás nyílt a szomszéd épületre, ezért egy 2,5 méter magas lábazatos, drótfonatos kerítéssel, borostyán befutattással orvosoltuk a problémát. A zsalukő lábazat eltakarására alacsony flórakosaras támfalat alkalmaztunk, fűszer és sziklakerti évelők beültetésével.  A déli oldalon, az eredeti koncepció szerinti íves vonalvezetésű  szegély és kerítés közötti részt örökzöld növényekkel ültettük be. A koros birs alá, a meglévő járdát kiegészítve kulé kavicsos kukatároló felületet hoztunk létre. A meglévő kis faház helyén a gyerekek számára nagyméretű homokozót építettünk, míg a faházat áthelyeztük a kert egy távolabbi sarkába beton burkolat fölé. A gyepszőnyeget és az ültetett növényeket automata öntöző rendszerrel öntözzük.

Ősszel a kocsibeállót tetőszerkezetettel láttuk el zsindelyezéssel és bádogozással. Míg a kocsibeálló és a homokozó közé egyedi játszóvárat építettünk csúszdával, tűzoltó rúddal, mászóhálóval és mászófogásokkal ellátott, felhajtható rámpával.

Helyszín: Budapest, XI. kerület, Kelenvölgy

Tervezte: S-Tér Kft., Grünwerk Kft.

Kivitelezte: Grünwerk Kft.

Kivitelezés ideje: 2015

Projekt típusa: Magánkert

Terület: 323 m²