LAKE FOREST VILLAPARK – magánkert

A mogyoródi Lake Forest Villaparkban, egy mesterséges fólia tó partján épült családi házhoz építettük meg ezt az íves vonalvezetésű kertet. A meglévő stéghez egy nagyobb wpc burkolatot hoztunk létre, melyhez gyephézagos, a terasz anyagával azonos tipegők vezetnek. A ház melletti teraszhoz közel növényágyás oldja a gyep egyhangúságát travertin díszkavics terítéssel, mely jól harmonizál a ház burkolásával. Az utcai oldalon a bejáratokhoz vezető lépcsőket fa támfalak támogatják.

A kert nyugati oldalán egy egyedi tervezésű két szintes játszóvárat építettünk mászókával, létrával, mászófallal, tűzoltórúddal, mászóhálóval, fészekhintával, öntött gumiburkolattal. Az utca felé süllyesztett, három oldalról támfallal körbevett, műgyepes sportpálya található. A tó partján fügével és bambusszal árnyékolt homokozó van. A keleti oldalon kutyakennel létesült a ház mellett, ezt egy stabilizált szórt burkolattal körülölelt tűzrakó egyedi ülőtámfallal követi. A tó partján kapott helyet egy fémszerkezetű tároló. A kertet övező előre gyártott elemekből álló kerítést is mi építettük egy kiskapuval és egy kétszárnyú nagykapuval.

A növényzetet több, mint 800 évelőből, több száz cserjéből, örökzöldekből, bambuszokból és 11 fából alakítottuk ki. A gyepszőnyeg alatt 8 zónás automata öntözőrendszer bíztosítja a megfelelő vízellátást.

Helyszín: Mogyoród, Lake forest Villapark

Tervezte: Grünwerk Kft., Hamar László, Kétszeri Ádám

Kivitelezte: Grünwerk Kft.

Kivitelezés ideje: 2016

Projekt típusa: Magánkert

Terület: 1823 m²