LUPA BEACH – VIASTEIN BEMUTATÓ SÉTÁNY

A tervezési terület Budakalászon, a Lupa-tó nyugati oldalán található. A tó délnyugati csücske Lupa Beach névre keresztelt strandként működik, mely egy fehér homokos, pálmafás aktív kikapcsolódásra alkalmas hely Budapest határán. A tavat ketté szelő földnyúlvány keleti oldalának megszüntetésével jött létre egy rövidebb benyúló földszakasz, és egy egybefüggő vízfelület. Tervezési területünk ez a megközelítőleg 500 méter hosszú megmaradt földnyúlvány, ami a már meglévő strandhoz szorosan kapcsolódó és szórakozóhelyeknek helyet adó terület. 

Egy sétány tervezése volt a feladatunk, mely a meglévő és a majdani klubok kiszolgálása mellett a Viastein Kft. által gyártott és forgalmazott anyagok felhasználásával, egy úgynevezett bemutató sétányként is funkcionljon. Anyaghasználat tekintetében tehát, kivéve a fából készült építményeket, minden a Viastein Kft. burkolataiból, térköveiből, szegélyeiből, fedköveiből és falazóelemeiből készült el.

A sétány egy fajta szegélyt, nyolc különböző típusú térkövet, két fajta falazóelemet és két fajta fedkövet vonultat fel. Tervezés során törekedtünk arra, hogy a a termékpaletta legjavahagyományos térkő bemutató kertek hangulatát mellőzve, egy egységes megjelenésű sétányon mutatkozhasson be !

Helyszín: Budakalász, Lupa Beach

Tervezte: Grünwerk Kft.

Tervezés ideje: 2019

Projekt típusa: Kiviteli terv

Terület: 1800 m2